Tăriceanu şi Constantin au venit la Slatina şi Balş să sufle-n pânzele ALDE Olt

Copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, s-au aflat, marţi, în Olt, la Slatina şi Balş, pentru a întări imaginea organizaţiei judeţene a partidului în plină campanie electorală. 

Un prim punct al vizitei celor doi a fost vizita la SC ALTUR SA, după care au susţinut o conferinţă de presă la Slatina, prilej cu care Călin Popescu Tăriceanu a pus o placă naţionalistă pe subiectul firmelor româneşti.

„Astăzi am făcut o vizită la societatea ALTUR. Mă bucură că sunt societăți românești capabile să facă față competiției nu numai pe piața internă, e vorba de competiția internațională în care sunt angrenați, ținând cont că ALTUR este o întreprindere care cea mai mare parte a producției o exportă. Discuțiile pe care le-am avut cu conducerea societății mă pun din nou în fața unei evidențe pe care vreau să v-o împărtășesc. Și anume că sunt multe firme românești care s-au zbătut și au reușit să supraviețuiască acestei competiții feroce, care este economia globalizată, dar din păcate nu beneficiază de niciun sprijin din partea statului, din partea Guvernului, din partea autorităților. Firmele străine până acum au fost privilegiate, au obținut tot felul de ajutoare și firmele românești sunt practic scoase din această posibilitate, de a le cuprinde în ajutorul pe care în mod normal avem intersul să-l dăm pentru a întări capitalul românesc. , să le dăm posibilitatea să-și dezvolte mai mult afacerile, să creeze locuri de muncă. Sunt unul din cei care am primit cu brațele deschise investiții străine și am promovat investiții străine, însă vreau să declar foarte limpede: a venit momentul ca privilegiile care le-am dat firmelor străine să înceteze și să acordăm prima atenție firmelor românești în diferite domenii. Inclusiv în ceea ce înseamnă firmele românești care pot să lucreze pentru piața internă, să fie furnizoare de servicii și produse pentru tot ceea ce înseamnă administrația”, a declarat preşedintele Senatului.

Un minister al repatrierii românilor

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus la Slatina că programul ALDE prevede, printre altele, înfiinţarea unui minister al repatrierii românilor.

„Dacă vom rămâne la stadiul de economie furnizoare de mână de lucru, deci ca o economie de lohn, să nu ne mirăm că pleacă oamenii pe capete în străinătate. Avem cea mai cumplită statistică posibilă: 4 milioane de români care au emigrat. Deci, nu a existat un astfel de fenomen nici când țările au fost în război, cotropite, asuprite… La noi au plecat 4 milioane de oameni din considerente economice. Și ceea ce vreau, este ca această situație să se domolească, să punem stop acestui fenomen emigraționist și, mai mult decât atât, conform cu programul nostru vreau să înființăm un Minister al Repatrierii Românilor. Cu alte cuvinte, să organizăm condițiile necesare prin care românii din străinătate să fie informați asupra zonelor unde este lipsă de forță de muncă, asupra meseriilor care se caută și acest Minister al Repatrierii să le creeze condiții să revină, să se reîncadreze în muncă, să le creeze condiții de locuire, condiții de învățământ pentru copiii lor, pentru că altfel toate dorințele noastre cele mai fierbinți de a vedea economia românească crescând în perioada următoare nu se vor putea realiza din cauza penuriei de forță de muncă”, a mai spus copreşedintele ALDE.

Obiectivul ALDE: locul doi, după PSD

Daniel Constantin a vorbit despre obiectivele pe termen lung ale partidului, cel mai important fiind acela ca, în 2020, ALDE să ajungă pe locul doi ca importanţă la nivel naţional, după PSD: „În anul 2020, obiectivul nostru este să ne clasăm pe locul doi și cred că există toate șansele, având în vedere, că astăzi vedem un Partid Național Liberal într-o degringoladă totală, depășit la toate capitolele. Un partid care din păcate, astăzi, nu face altceva decât să se agațe de imaginea primului ministru. Pe măsură, însă, ce ne apropiem de alegerile locale și discutăm cât mai multe lucruri de actul de guvernare și performanțele, cu ghilimelele de rigoare, ale guvernului de tehnocrați, probabil că vor încerca de la zi la zi să se distanțeze de o imagine care, prin actul de guvernare, nu a făcut bine românilor”.

Ulterior, cei doi capi ai ALDE au făcut o vizită şi la Balş, unde s-au întâlnit cu activul de partid şi cu simpatizanţii formaţiunii politice pe care o conduc. Pe parcursul vizitei, Tăriceanu şi Constantin au fost însoţiţi de reprezentanţii ALDE Olt, în frunte cu Mihai Niță, preşedintele filialei, şi Ioan Ciugulea – preşedinte executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here