Autocamion de intervenție și autospecială de stingere noi la ISU Olt

Un autocamion de intervenție și o autospecială de stingere sunt cele mai noi echipamente care au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (isu) Olt. Valoarea acestora este de aproximativ 1.600.000 lei.

Cele două autospeciale au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul proiectului „Răspunsul eficient salvează vieți II”.

Autospeciala de stingere, are o capacitate de 5000 de litri de apă și este destinată intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, aceasta dispune și de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile tehnice, poate efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

„Autocamionul de intervenție este destinat transportului materialelor și echipamentelor specifice în scopul intervențiilor rapide, ca urmare a manifestării situațiilor de urgență generate de mai multe tipuri de risc. Acesta este dotat cu troliu, iar garda la sol ridicată îi permite deplasarea pe teren accidentat. Autocamionul va intra în dotarea Detașamentului de Pompieri Slatina”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

dsc_0002

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență (IGSU) deține calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II’ (Efficient Response Saves Lives II) — cod SMIS 2014+ 102606′, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 5 — ,,Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor’, Obiectivul Specific 5.2 ,,Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție’.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea capabilităților de salvare a vieții populației și creșterea gradului de protecție, prin eficientizarea capacității de răspuns în caz de dezastre.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creșterea capacității de răspuns la dezastre: inundații, alunecări de teren, incendii, și creșterea eficienței intervențiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente și mijloace tehnice moderne.

dsc_0014

Proiectul se va derula în perioada 02.09.2016 — 31.05.2017 și are un buget total de 110.365.921 Ron (24.507.788 Euro);

Principalele beneficii ale implementării proiectului constau în creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și optimizarea intervențiilor specifice prin acoperirea deficitului de autospeciale, utilaje și echipamente, completarea și înlocuirea celor uzate sau cu norma de funcționare depășită, precum și perfecționarea sistemului de pregătire a personalului care execută, misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic sau în zonele afectate de inundații, alunecări de teren și incendii.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here