FOTO/VIDEO Un personaj care a ocupat o înaltă funcție publică în Olt a trecut la PNL

Un personaj care a ocupat o înaltă funcție publică în Olt, iar acum lucrează în Parlamentul României, a trecut la PNL. El a putut fi văzut, joi, la manifestările organizate la Slatina cu prilejul Zilei Naționale a României, în delegația PNL Olt care a depus o coroană de flori la soclul Domnitorului AI Cuza. Este vorba de fostul subprefect de Olt Emanuel Oproiu, demis din funcție de Guvernul Cioloș luna trecută.

Deși a doua zi după ce a fost demis din postul de subprefect, Emanuel Oproiu, susținut să ocupe această funcție în 2013 de UNPR, al cărui membru a fost, a declarat pentru OLT-ALERT că „am terminat-o cu politica”, fostul reprezentant al guvernului în teritoriu a ales, totuși, să se alăture unei formațiuni politice. El a putut fi văzut, joi, la manifestările organizate la Slatina cu prilejul Zilei Naționale a României, în delegația PNL Olt care a depus o coroană de flori la soclul Domnitorului AI Cuza.

Oproiu nu a putut fi contactat pentru o declarație pe acest subiect. Informația a fost însă confirmată de președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu.

„Așa este, fostul subprefect de Olt a intrat în PNL”, a declarat Gigel Știrbu.

oproiu-la-pnl-1

oproiu-la-pnl

Emanuel Oproiu a fost membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), pe listele căreia a fost ales, în 2012, consilier local. El a renunțat la această calitate în 2014, când a fost numit în funcția de subprefect al județului Olt, înlocuindu-l în acest post pe social-democratul Emil Marinescu.

Oproiu a fost demis din funcţia de subprefect în şedinţa din 19 octombrie a guvernului, fiind înlocuit cu fostul liberal Ionuţ Cotarcea, fost inspector general adjunct în Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

Fostul subprefect a ales să nu se mai întoarcă în formațiunea care l-a promovat de-a lungul anilor, care a fuzionat între timp cu PMP, ci a optat pentru PNL, spre deosebire de fostul său coleg de partid, Emil Albotă, care a devenit membru al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here