FOTO/VIDEO Avocatul vâlcean Veronel Rădulescu a fost împușcat la o partidă de vânătoare în Olt

Avocatul vâlcean Veronel Rădulescu, de 56 de ani, a fost împușcat, sâmbătă după-amiază, pe raza județului Olt, în timpul unei partide de vânătoare, informează OLT-ALERT. Victima a fost preluată de un elicopter SMURD de pe stadionul localității Osica de Sus și transportată la Spitalul Craiova. Avocatul Veronel Rădulescu se numără printre avocații-vedetă din România care au apărat în instanțele de judecată personaje celebre precum prințul Paul de România, senatorul Dan Șova sau controversatul om de afaceri Ovidiu Tender.

Bărbatul se afla însoțit de alte prsoane la o partidă de vânătoare organizată pe un fond situat în zona Osica de Sus, aparținând Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Olt, potrivit OLT-ALERT.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Bujoreni-Vâlcea, care a fost adus până în apropierea subunității de pompieri din comuna Osica de Sus cu o mașină particulară. El a fost preluat de exchipajul SMURD Osica, consștient, cooperant, stabil hemodinamic și respirator, fiind asistat până al sosirea elicopterului SMURD Craiova. Victima a fost preluată de elicopter de pe stadionul din Osica de Sus ți transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

veronel-radulescu

Bărbatul nu a fost împușcat intenționat, surse din cadrul Poliției afirmând că unuia dintre colegii de vânătoare ai victimei i s-ar fi descărcat accidental arma.

Avocatul Veronel Rădulescu se numără printre avocații-vedetă din România care au apărat în instanțele de judecată personaje celebre. El a câștigat, în 2012, procesul prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis că prințul Paul este nepot legitim al Regelui Carol al II-lea. Decizia magistraţilor români a fost definitivă şi irevocabilă şi a reprezentat o recunoaştere a sentinţei pronunţate de Tribunalul din Lisabona în 1955.

El a fost și apărătorul controversatului om de afaceri Ovidiu Tender, dar și al senatorului de Olt Dan Șova, în cel de-al treilea dosar în care este acuzat de DNA de trafic de influenţă.

eli-smurd

Poliția a deschis un dosar și cercetează împrejurările în care a avut loc accidentul.

„Este vorba despre descărcarea accidentală a armei, în urma căreia un bărbat, în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în judeţul Vâlcea, a fost împuşcat în umărul drept. La faţa locului s-au deplasat colegii de la Biroul de Arme, Explozivi şi substanţe periculoase pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here