Incendii puternice la locuințe din Olt, la Bobicești și Deveselu. De la ce a pornit focul

Două incendii puternice s-au produs, duminică, în mai puțin de patru ore în locuințele unor familii din două localități din Olt. Deși nu au fost înregistrate victime, flăcările au făcut pagube importante. În plus, unul dintre incendii a pornit de la una dintre veșnicele cauze asupra cărora pompierii atrag de ani și ani atenția: nereguli la coșul de evacuare a fumului.

Pompierii din cadrul Gărzii Balș au intervenit duminică, 4 decembrie în jurul orei 06.15, în comuna Bobicești, sat Leotești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

pompieri-3

„Pompierii au găsit în flăcări acoperișul casei, pe circa 60 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, după aproximativ două ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

pompieri-2

După mai puțin de patru ore, în jurul orei 10.00, o persoană anunța, prin 112, izbucnirea unui incendiu puternic la o locuință din comuna Deveselu, sat Comanca.

Pompierii de la Detașamentul Caracal s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la acoperișul casei și la bunurile din două anexe gospodărești.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, dar și pentru protejarea vecinătăților. Intervenția pompierilor a durat mai bine de o oră și jumătate.

pompieri-4

„Au ars 150 de metri pătrați de acoperiș și bunurile depozitate în două anexe gospodărești”, a precizat Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here