Atacatorul din Olt care a rănit doi poliţişti cu cuţitul a fost arestat preventiv

Bărbatul din Drăgăneşti-Olt care duminică, în târgul din Osica de Sus, a atacat cu cuţitul doi poliţişti, rănindu-i, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează OLT-ALERT.

În sarcina bărbatului, de etnie romă, cu antecedente penale, au fost reţinute infracţiunile de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din seara zilei de 04.12.2016 ora 23,00 reţinerea inculpatului S.P., în vârstă de 50 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, jud. Olt, cu antecedente penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj comise asupra a doi poliţişti şi tulburarea liniştii şi ordinii publice”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de duminică, 4 decembrie, în târgul din localitatea Osica de Sus a avut loc un incident între doi fraţi şi membrii unei familii, pentru aplanarea căruia au intervenit doi agenţi de poliţie din localitate. Enervat de implicarea oamenilor legii, unul dintre cei doi fraţi a sărit cu cuţitul la ei, rănindu-i.

„În acea împrejurare, agentul de poliţie B.C. a fost lovit cu cuţitul corp delict de către inculpatul S.P., peste braţul drept, fiindu-i provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 22-24 de zile îngrijiri medicale, leziunea prezentată fiind una de autoapărare. Ulterior, de către acelaşi inculpat şi cu acelaşi obiect corp-delict, a fost lovit şi agentul de poliţie R.N. peste degetul mare de la mâna dreaptă, în momentul în care încerca să-l deposedeze pe inculpat, fiindu-i provocate leziuni pentru a căror vindecare i-au fost necesare 11-12 zile îngrijiri medicale. Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în seara zilei de 05.12.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, propunere ce a fost admisă de către Judecătoria Caracal”, spun procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here