Poliţişti atacaţi cu cuţitul în Olt. Agresorul a fost reţinut, oamenii legii au ajuns la spital

Doi poliţişti din comuna olteană Osica de Sus au fost răniţi, duminică dimineaţa, de un bărbat de etnie romă care a sărit la ei cu un cuţit în timp ce oamenii legii încercau să aplaneze un conflict spontan între mai multe persoane. Cei doi poliţiştii au ajuns la spital cu răni la mâini, iar agresorul a fost reţinut.

Evenimentul s-a petrecut în târgul de săptămână, unde cei doi agenţi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus au intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan între două grupuri de romi. Imediat ce oamenii legii s-au implicat pentru calmarea spiritelor, unul dintre membrii uneia dintre cele două grupuri a sărit la unul dintre poliţişti, atacându-l cu un cuţit. Agentul Claudiu Bălă a fost tăiat la mână şi a ajuns la spital. Rana este una destul de gravă, victima având nevoie pentru vindecare, potrivit Serviciului de Medicină Legală, de o perioadă între 22 şi 24 de zile de îngrijiri medicale.

La spital a ajuns, luni dimineaţă, şi celălalt poliţist, Nicolae Rotunjeanu, care a sărit în apărarea colegului său şi care fost, de asemenea, rănit la mână.

Agresorul a fost reţinut, în aceeaşi zi, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

„Nu s-a stabilit, încă, cu exactitate care a fost starea de fapt. Încă se audiază martori, mai este de audiat şi al doilea poliţist care a intervenit pentru a aplana disputa izbucnită între cele două grupuri în târgul de la Osica. Se fac în continuare cercetări, vă pot spune doar că Unul dintre poliţiştii care au intervenit pentru aplanarea disputei a fost tăiat la mână de către agresor, un bărbat de 50 de ani din oraşul Drăgăneşti-Olt. Autorul faptei a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat. În sarcina sa urmează să fie reţinute două infracţiuni de ultraj”, a declarat, pentru OLT-ALERT, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here