Mihai Voicu, la Slatina: Alianţa PSD-ALDE şi-a luat listele electorale de pe uşile tribunalelor

Prezent, joi, la Slatina, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a adus critici dure PSD şi ALDE, despre care a spus că cele două formaţiuni politice reprezintă o alianţă care „şi-a luat listele electorale de pe uşile tribunalelor”. Pe de altă parte, Voicu a pus în contrapondere imaginea PNL, partid cu liste „curate”.

„Suntem spre sfârşitul ultimei săptămâni de campanie electorală. În scurt timp românii vor fi chemaţi la urne pentru a decide componenţa viitorului parlament. Lucrurile încep să se contureze, să se sedimenteze şi este evident pentru toată lumea că opţiunea este între două blocuri politice, cu viziuni, obiective şi persoane complet diferite. Avem pe de p parte Aianţa PSD – ALDE. Este o alianţă ce şi-a luat listele electorale de pe uşile tribunalelor, o alinaţă despre care se poate spune cu greu că poate reprezenta o reformă, că poate reprezenta o schimbare. Este o alianţă despre care nici acum, cu câteva zile înainte de alegeri, nu putem spune ce candidat de prim-ministru are. Această scuză jalnică cum că în România primul ministru nu este ales, nu este altceva decât o încercare de a masca obiectivul PSD de a-l propune pe Liviu dragnea prim-ministru. Da, bineînţeles legea îi interzice. dar am aflat într-o emisiune la un post extrem de important de ştiri din românia, de la doamna Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi lider important al PSD, că PSD-ul intenţionează să modifice legea cu privire la organizarea guvernului, astfel încât persoanele cu condamnări penale, cele care just nu pot face parte din guvern, să poată face parte din guvern. Este singura opţiune pe care domnul Liviu Dragnea o are de a fi prim-ministru. Ceea ce nu ştie domnul Dragnea este că va fi blocat de votul alegătorilor, nu de prevederile legale, pentru că nu va putea să facă o majoritate”, a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL.

Mihai Voicu a impus o comparaţie punând în contraponderea PSD-ALDE imaginea PNL

În toate circumscripţiile electorale, PNL, chiar cu riscul asumat, în unele situaţii, de a pierde nişte voturi sau nişte lideri cu popularitate în rândul electoratului la nivel local, Partidul Naţional Liberal nu are în nici o circumscripţie, pe nici o poziţie, eligibilă sau neeligibilă, nici un fel de persoană care este trimisă în judecată, cercetată penal, sau, cu atât mai puţin, condamnată în primă instanţă sau condamnată definitiv, a mai spus Mihai Voicu.

„Am făcut acest pas într-un exerciţiu de onestitate faţă de cetăţeni, pentru că atunci când cerem societăţii, celorlalţi competitori, autorităţilor statului, să fie curate, transparente şi lipsite de corupţie, trebuie să dăm un exemplu începând cu noi înşine”, a explicat liderul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here