S-a decis: Preşedintele organizaţiei PNL Olt, Gigel Ştirbu, îşi va depune mandatul

După ce, în jurul orei 15.00, preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, anunța în OLT-ALERT că, după rezultatele slabe înregistrate de organizație la alegerile parlamentare, „orice este posibil”, el a declarat, pentru AGERPRES, că marţi, la Biroul Politic Naţional al partidului, îşi va depune mandatul de preşedinte. El a menţionat că va face şi o propunere de preşedinte interimar pentru PNL Olt.

“Mâine, la Biroul Politic Naţional îmi voi depune mandatul din funcţia de preşedinte al PNL Olt din cauza rezultatului nemulţumitor obţinut la alegerile parlamentare. Noi ne-am propus trei mandate de parlamentar, am obţinut doar două mandate. Va fi nominalizat un preşedinte interimar (…) eu voi propune pe altcineva să preia conducerea filialei. În politică astfel de gesturi sunt fireşti, eu nu sunt genul, eu am spus-o de fiecare dată şi am şi condamnat pe cei care se ţin cu dinţii de anumite scaune, eu am spus de fiecare dată că atunci când vine momentul, eu voi pleca cu fruntea sus dintr-o funcţie anume. (…) E o funcţie (n.r. cea de preşedinte PNL Olt) pe care am deţinut-o efemer, poate o voi mai deţine vreodată, poate nu, în politică totul este posibil”, a spus Gigel Ştirbu pentru AGERPRES, citată de STIRIPESURSE.RO.

“PNL să înţeleagă greşelile pe care le-a făcut, să-şi asume aceste greşeli şi să înţeleagă că este principalul partid către care electoratul de dreapta se poate îndrepta. Din greşelile trecutului poate învăţa şi poate reconstrui o structură politică de viitor”, a afirmat liderul PNL Olt, conform Agerpres.

La nivelul judeţului Olt, PNL a obţinut 16,45% la Camera Deputaţilor şi 16,63% la Senat, sub media naţională a partidului. Ţintind trei mandate de parlamentari şi un procent care să se apropie de 30%, PNL Olt va avea două mandate în parlament, unul de deputat, aparţinându-i lui Gigel Ştirbu, şi unul de senator, care îi revine Siminicăi Mirea. Ambii au candidat pe primele poziții ale listelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here