Dublă tragedie în Olt: Frate și soră, minori, UCIȘI pe șosea de un șofer băut

Doi copii, frate și soră, de 14 şi 16 ani, din comuna olteană Şerbăneşti, au fost spulberați de un autoturism, sâmbătă după-amiază, în timp ce mergeau pe marginea șoselei. Cei doi copii nu au supraviețuit. Accidentul s-a soldat și cu o altă victimă, o femeie pasageră în mașină, care a ajuns la spital cu traumatisme la ambele picioare. Șoferul consumase băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

Nenorocirea s-a produs pe drumul judeţean 546 A, care traversează comuna Șerbănești, în zona târgului săptămânal. După ce i-a lovit pe copii, autoturismul s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În accident a fost rănită și o femeie de 33 de ani, pasageră în autoturism.

La fața locului au sosit patru ambulanțe, dar, din nefericire, cei doi copii au fost găsiți fără suflare. Cea de-a treia victimă a fost transportată la spital. „La locul accidentului s-au deplasat patru ambulanțe. Din păcate, două dintre victime nu au mai putut fi salvate. Este vorba de doi tineri care prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, astfel că în cazul lor s-a constatat decesul. Rănită a fost și o tânără de 33 de ani, care a suferit fracturi la picioare şi a fosttransportată la spital”, a precizat doctorul Furtună.

La locul accidentului au sosit și zeci de localnici, dar și părinții celor doi copii, plânsul și durerea lor acoperind totul.

„Accidentul s-a petrecut vizavi de târgul comunal. Copiii mergeau pe partea dreaptă a drumului, iar şoferul a pierdut controlul maşinii și i-a lovit, după care mașina s-a răsturnat într-un șanţ. Era o mașină cu numere de Bulgaria care i-a lovit pe copii, care circulau pe marginea drumului. Este vorba de un frate și o soră, în vârstă de 14 și 16 ani. Am înțeles că în mașină ar mai fi fost o persoană rănită”, a mai spus primarul din Şerbăneşti.

Polițiștii spun că şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitate, consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

„Conducătorul auto consumase băuturi alcoolice. În cauză, s-au întocmit acte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Citește și S-a redeschis patinoarul artificial din Slatina. Vezi aici tarifele și programul – FOTO/VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here