Fost primar și actual consilier local din Olt, în CONFLICT de INTERESE. Raport ANI

Fostul primar al comunei oltene Vîlcele, Ion Birin (fost membru PDL, actual PNL) s-a aflat, în perioada când era primar, în conflict de interese administrativ, potrivit unui raport al Agenției Naționale de Integritate. Luna trecută fostul edil a fost declarat de ANI și incompatibil.

Potrivit inspectorilor de integritate, în exercitarea mandatului de primar, Ion Birin a semnat un Acord de parteneriat și o Convenție, producând un folos patrimonial pentru sine, dar și un folos patrimonial pentru nora sa.

 

„În exercitarea mandatului de primar, a semnat un Acord de parteneriat și o Convenție, producând un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 108.732 Lei, respectiv un folos patrimonial pentru nora sa în cuantum de 11.055 Lei. Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/20004”, se arată într/un comunicat de presă al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit art. 76, alin. (1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.

Potrivit inspectorilor de integritate, Ion Birin s-a aflat și în stare de incompatibilitate, în perioada 27 ianuarie 2010 – 24 iunie 2012, „întrucât a deținut simultan funcția de primar și pe cea de manager de proiect în cadrul Proiectului «De la Subzistență la sustenabilitate – Durabil», cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și a realizat astfel un venit în cuantum de 108.732 lei, încălcând astfel dispozițiile Legii 161/2003”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here