Numele a trei persoane din Olt, vehiculate ca potențiali miniștri în viitorul guvern

Numele a trei persoane foarte cunoscute din Olt sunt vehiculate ca potențiali miniștri în guvernul pe care Sevil Shhaideh, propusă de Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru, ar urma să îl formeze dacă va fi învestit de președintele României.

Este vorba de Florin Iordache, care a fost ales pentru un nou mandat de deputat, de Paul Stănescu, liderul PSD Olt, aflat la primul mandat de senator, și de Florin Jianu, care a mai ocupat funcția de ministru al IMM-urilor în Guvernul Ponta (martie – decembrie 2014).

Paul Stănescu s-ar afla în cărți pentru portofoliul Ministerului Agriculturii, la concurență cu Daniel Constantin, copreședinte al ALDE, Florin Iordache ar putea ocupa funcția de ministru al Justiției (al doilea nume vehiculat pentru acest post fiind Robert Cazanciuc) sau pe cea de ministru al Muncii (la concurență cu Rovana Plumb), în vreme de Florin Jianu este potențial conducător al Ministerului pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii, pe care l-a mai ocupat în urmă cu doi ani.

Fost viceprimar al municipiului Caracal în perioada 1996 – 2000 (când a fost și președinte al Partidului Socialist – Filiala Olt), Florin Iordache se află acum la al patrulea mandat de deputat din partea PDSR/PSD, ocupând, din iunie 2016, funcția de președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Valeriu Zgonea, revocat din funcție.

Paul Stănescu, fost președinte al Consiliului Județean Olt vreme de două mandate (2008 – 2016), este președinte al PSD Olt și se află la primul mandat de senator.

Florin Jianu, fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism din martie până în decembrie 2014, a fost și președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (Young Entrepreneurs of the European Union – JEUNE) din ianuarie 2012 până în martie 2014, dar și președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România din ianuarie 2008 până în martie 2014. În prezent, Florin Jianu este președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România.

Printre numele vehiculate ca potențiali miniștri în viitorul guvern apare şi o surpriză: Vasile Dâncu, fost vicepremier în guvernul lui Dacian Cioloş.

În viitorul Executiv, ALDE ar urma să aibă 6 portofolii, în timp ce PSD restul, anunţă Digi 24, citată de stiripesurse.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here