FOTO – VIDEO / Incendiu PUTERNIC într-un cămin de nefamiliști din Slatina

Un incendiu puternic a cuprins o cameră de la etajul unu al unui cămin de nefamiliști din Slatina, în noaptea de luni spre marți. Este vorba de fostul cămin de elevi al fostului Liceu de Construcții, situat pe strada Drăgănești, lângă Compania de Apă Olt SA, în care a funcționat ani la rând Palatul Copiilor „Adrian Băran”. Flăcările au făcut ravagii în cameră, distrugând toate bunurile ale celor care locuiesc acolo. Din fericire, nu sunt victime, iar focul nu s-a extins și la alte camere.

Focul a izbucnit după miezul nopții, propagându-se cu repeziciune la bunurile din cameră. Din fericire, nu există victime.

Alertați, pompierii au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă și spumă și flăcările au fost stinse, nu înainte de a distruge toate bunurile celor care locuiesc în cameră.

„Au ars bunurile dintr-o cameră de locuit, respectiv mobilier, textile, electronice și electrocasnice, ușa și fereastra camerei, ambele din lemn”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un aparat de încălzire lăsat sub tensiune, mai spun pompierii.

De fapt, este vorba de un reșou pe care locatarii camerei încălzeau încăperea.

Deși focul nu s-a extins și la alte încăperi, a existat un alt pericol, întrucât apa folosită de pompieri pentru stingerea focului a pătruns într-un tablou electric de la parterul blocului.

„Deasupra tabloului electric de la parter a fost făcută, în plafon, o gaură pentru ca cei de la etaj să se alimenteze direct cu energie electrică, și apa a pătruns pe acea gaură căzând chiar pe tablou”, a povestit unul dintre locatari.

Din fericire, oamenii au avut prezență de spirit și au deconectat alimentarea cu energie de la tablou, astfel încât nu s-a întâmplat și altceva.

Imobilul are un statut incert după desființarea fostului Liceu de Construcții din Slatina (ulterior Colegiul Tehnic „Ion Mincu”), care îl avea în administrare. Teoretic, el ține acum de primărie, dar într-un fel indirect, astfel că nimeni nu a demarat până acum vreo investiție acolo, deși căminul așa-zis de nefamiliști, prin în situația cadastrală ca Blocul 24, este locuit în bună parte și de familii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here