Amenzi de sute de milioane de lei vechi în Olt de Crăciun pentru încălcarea legii

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, precum şi a siguranţei rutiere au făcut ca cetăţenii din Olt să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat circa 200 de sancţiuni în valoare de peste 53.000 de lei.

În perioada Crăciunului, zilnic pe raza județului Olt au fost în teren aproape 250 patrule de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat aproximativ 75 de autospeciale.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii din cadrul I.P.J. Olt, au fost constatate 40 de infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 32 de persoane. Din totalul infracțiunilor, 19 au fost contra persoanei, 10 contra patrimoniului și 9 la regimul siguranței rutiere.

De asemenea, în cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat o persoană urmărită la nivel național, iar 18 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat aproximativ 200 de sancţiuni, în valoare de 53.450 de lei.

„Prezența activă a polițiștilor a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Claudia Radu.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și trei la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, 44 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză și patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.

„Totodată, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare şi au reţinut 13 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri”, a mai precizat Claudia Radu.

În perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii olteni au constat 344 de infracțiuni, au aplicat 2264 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 400.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de 9.850 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here