Oltul, zguduit de cutremur în noaptea de 27 spre 28 decembrie. Magnitudinea-5,3

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, în jurul orei 01.20, în zona Vrancea, la adâncimea de 98,9 kilometri, potrivit site-ului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a resimțit în mare parte din țară, cu precădere în zonele de sud și est ale României. Preț de câteva secunde efectele cutremurului au fost resimțite și în Olt.

Inițial, magnitudinea seismului fusese stabilită la 5,2 pe scara Richter, iar adâncimea la 100 de kilometri. Ulterior, INFP a revizuit calculele, stabilind o magnitudine de 5,3 și adâncimea la 98,9 de kilometri.

Potrivit datelor înregistrate, cutremurul, produs la adâncimea de 98,9 de kilometri, a avut magnitudinea 5,3 în zona epicentrală Vrancea. Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră.

„A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici”, au declarat reprezentanţii INFP pentru News.ro.

Seismul s-a simțit cu precădere în sudul și estul României, printre județele atinse de undă numărându-se și Oltul. Nu există informații din partea autorităților că ar fi existat apeluri din partea populației legate de panică.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta se produsese în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 și, la fel ca și cel din 28 decembrie, s-a resimțit destul de puternic în mare parte din țară, inclusiv în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here