Noaptea incendiilor devastatoare: Un bărbat a ARS de viu, altul s-a pomenit cu fața în flăcări-FOTO/VIDEO

Patru incendii devastatoare i-au scos în ultimele 24 de ore la lucru pe pompierii din Olt, unul miercuri după-amiază și două în noaptea de 28 spre 29 decembrie și unul joi dimineață. Un bărbat cu probleme locomotorii a pierit ars de viu, un altul a suferit arsuri la față, iar alte două persoane au avut atacuri de panică pentru care au avut nevoie de asistență medicală. În alt caz, pompierii spun că focul ar fi fost pus de o mână criminală.

Prima alertă a fost dată miercuri, în jurul orei 14.00, pompierii din Slatina plecând în trombă cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă către comuna Pleșoiu, unde o casă fusese cuprinsă de flăcări. La fața locului a sosit și un echipaj SMURD.

„Militarii au găsit în flăcări acoperișul casei și bunurile din interiorul acesteia. Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore, fiind distruse acoperișul casei pe circa 80 mp, bunurile depozitate în podul locuinței, obiecte de mobilier, materiale textile, electronice și electrocasnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Proprietarul casei și soția acestuia au suferit atacuri de panică și au fost asistați la locul intervenției de echipajul SMURD.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum deteriorat, potrivit pompierilor.

În aceeași zi, către miezul nopții, pompierii din cadrul Detașamentului Caracal au intervenit, în comuna Teslui, sat Bosoteni, județul Dolj (care face parte din raionul de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Persoana care a apelat 112 a anunțat și o victimă surprinsă de incendiu în casă.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile dintr-o cameră de locuit în care se aflau și circa 500 de kg de lemne de foc”, a precizat Alin Băsășteanu.

Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 91 de ani, cunoscut cu probleme locomotorii, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. O dată cu bietul om au ars bunurile dintr-o cameră de locuit (textile și mobilier) și sutele de kilograme de lemne care se aflau depozitate în cameră.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat față de materialele combustibile.

Pe timpul deplasării către subunitate, în jurul orei 02.00, tot pompierii din Caracal au fost solicitați să intervină la un incendiu de furaje, în comuna Dobrosloveni, sat Reșca. În sprijinul pompierilor de la Caracal au venit și salvatorii de la Garda Osica, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au găsit în flăcări circa 50 de tone de furaje. Intervenția a durat aproximativ patru ore, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Focul ar fi fost pus de o mână criminală, susțin pompierii.

„Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

În sfârșit, joi dimineață, în jurul orei 06.30, pompierii din cadrul Detașamentului Slatina și un echipaj SMURD de la Garda Osica au intervenit în comuna Brâncoveni, sat Ociogi, pentru stingerea unui incendiu de locuință.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la tavanul unei camere de locuit și la mobilierul din cameră. Proprietarul locuinței, în vârstă de 41 de ani, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței, în timp ce încerca să evacueze din locuință bunurile cuprinse de incendiu înainte de sosirea pompierilor.  Victima a fost asistată de paramedicii SMURD la fața locului și a refuzat transportul la spital.

Au ars tavanul camerei pe circa doi metri pătrați și obiecte de mobilier aflate în cameră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este jarul căzut dintr-o sobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here