Da, fostul ministru al Finanțelor din ultimul Guvern Ponta, Darius Vâlcov, este omul din umbră care a coordonat, la ordinul lui Liviu Dragnea, programul de guvernare cu care PSD a defilat în campania câștigătoare din 11 decembrie. Biroul său din Kiseleff este și acum „top secret”, potrivit comisarul.ro.
Autor al celei mai revoluționare și apreciate modificări a Codului Fiscal din ultimii 20 de ani, Vâlcov a fost nevoit să demisioneze din Guvern în urma acuzațiilor de corupție. Caz rar, Vâlcov a demisionat imediat și din calitatea de senator pentru a se pune la dispoziția procurorilor DNA.
Președintele PSD Liviu Dragnea are o încredere totală în Vâlcov. În 2014, Vâlcov a fost unul dintre puținii privilegiați care au fost invitați de Dragnea în concediu în Brazilia, mai scrie comisarul.ro. Tot în 2014, la alegerile prezidențiale, Dragnea a împărțit cu Vâlcov responsabilitatea coordonării campaniei lui Victor Ponta.
•••
Dincolo de problemele pe care fostul primar al Slatinei, senator și ministru al Finanțelor, le are în Justiție, nimeni nu i-a contestat lui Darius Vâlcov calitățile politice, acesta având în politică un parcurs ascendent, aidoma lui Traian Băsescu, la un alt nivel, mai mic, evident. Urcușul său fulminant a început cu circa 13 ani în urmă, când Vâlcov a reușit să preia președinția PD Olt. Primul mare succes la nivel local a fost în 2004, când Vâlcov reușește să câștige fotoliul de primar al Slatinei, smulgând municipiul din mâinile celor de la PDSR și punându-l sub influența unui partid de dreapta. Ulterior, a câștigat de alte două ori mandatul de primar, în 2008 și în 2012, când lasă din mână funcția pentru a trece la PSD. Aici este susținut să ocupe un loc în Senatul României, fiind ulterior numit de Guvernul Ponta în funcția de ministru al Finanțelor, post ocupat o scurtă perioadă pentru că a fost reținut și, ulterior, arestat de procurorii DNA. El a fost trimis, apoi, în instanță, sub control judiciar, în prezent fiind judecat în mai multe dosare pentru fapte de corupție comise atât în mandatul de primar, cât și în cel de senator.