FOTO / VIDEO Mână CRIMINALĂ a treia zi din noul an într-o localitate din Olt

O casă din localitatea olteană Tufeni a fost distrusă în bună parte, după ce un individ rămas deocamdată necunoscut a generat intenționat un incendiu. Cel puțin la această concluzie au ajuns pompierii, care au făcut cercetări după ce au reușit să stingă flăcările.

Nenorocirea a avut loc miercuri dimineață, când pompierii au fost alertați că trebuie să intervină în Tufeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului Slatina care au intervenit, în jurul orei 08.00, cu două autospeciale. Cu toată promptitudinea salvatorilor, aproape tot acoperișul imobilului a fost distrus, o dată cu bunurile din interior.

„La fața locului s-au deplasa cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Salvatorii au găsit în flăcări acoperișul casei și bunurile din două camere de locuit. Pentru lichidarea incendiului pompierii au acționat aproximativ două ore. Au ars acoperișul casei pe circa 150 de metri pătrați, tavanul unei camere de locuit pe circa 15 metri pătrați și bunurile din interiorul camerei ( mobilier, textile,articole de uz gospodăresc și tocăria din lemn și PVC)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul, susțin pompierii. O acțiune, așadar, intenționată.
Un astfel de eveniment pus la cale în Olt nu este unul izolat. La sfârșitul anului trecut, circa 50 de tone de furaje aparținând unui om din comuna Dobrosloveni, sat Reșca, eveniment depsre care pompierii au spus, de asemenea, că a fost generat intenționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here