Droguri capturate de polițiști în perioada Sărbătorilor. S-a acționat și în Olt

O cantitate de 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 12 doze de heroină, precum şi diverse cantităţi de cocaină şi haşiş au fost ridicate de poliţişti, în urma a 30 de percheziţii efectuate în perioada 9 – 22 decembrie, informează un comunicat de presă al Poliţiei Române. 

Potrivit sursei citate, citată de stiripesurse.ro, investigaţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a 83 de persoane bănuite, iar percheziţiile au fost efectuate în imobilele folosite de acestea. A fost efectuată, de asemenea, o percheziţie informatică asupra echipamentelor folosite în activitatea infracţională. Poliţia mai informează că 26 de persoane au fost reţinute sau arestate.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate peste 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 3 g de heroină, 12 doze de heroină, 92 de g de haşiş, 35 de g de cocaină, 50 de g de amfetamine, 4 g MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare şi 3 cartele SIM. Au fost ridicaţi ori au fost instituite măsuri asiguratori faţă de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari şi 200 de lire sterline”, se arată în comunicatul citat.

La acţiuni au participat 185 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Activităţile au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

Conform comunicatului menţionat, trei dintre aceste percheziţii au avut loc în judeţele Bacău şi Arad, la locuinţele a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi finanţarea în vederea cumpărării de droguri.

„În zilele de 17 şi 18 decembrie, poliţiştii şi procurorii au acţionat în judeţul Bacău şi într-un punct de trecere a frontierei din judeţul Arad, pentru prinderea în flagrant delict a unui bărbat, de 27 ani, din Bacău, bănuit de introducerea în ţară de droguri de risc. În urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, poliţiştii au găsit, disimulate în anvelope, 2.856 de grame de cannabis şi 92 grame de haşiş. Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru introducere în ţară de droguri de risc, fără drept, şi trafic de droguri de risc”, adaugă sursa citată.

Acțiuni ale Poliției și procurorilor DIICOT au avut loc și în Olt, unde au fost operate arestări. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de droguri de risc. Trei bărbați au fost reținuți, iar ulterior arestați preventiv.

Cei în cauză, de 21 și 36 de ani, au fost depistați într-o benzinărie din municipiul Caracal, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlului, asupra acestora au fost găsite aproximativ 300 grame de substanţă solidă de culoare maronie, posibil hașiș, trei pliculețe şi aproximativ două grame de amestec de plante de culoare verde oliv, posibil cannabis.

„Din cercetări a reieşit că drogurile, procurate din Italia, ar fi fost furnizate celor doi de un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Slatina, pentru a fi comercializate pe raza municipiului Caracal”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), comisarul șef Claudia Radu.

Față de cei trei bărbați a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept, trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc.

Ulterior, pe numele celor trei bărbați au fost emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here