Al doilea INCENDIU într-un bloc din Slatina în doar o săptămână. Zeci de persoane, EVACUATE

Pompierii olteni au fost chemați, în prima zi a anului, să stingă un incendiu izbucnit în incinta blocului din Slatina unde, în urmă cu o săptămână, a ars o locuință. Este vorba de imobilul tip cămin situat în strada Artileriei, lângă Compania de Apă Olt SA, unde locuiesc circa 100 de persoane.

De data aceasta, focul nu a izbucnit într-una dintre camerele imobilului, ci la subsolul clădirii, cel mai probabil de la petardele aruncate de copii pe holul de la parterul imobilului. Incendiul a izbucnit în jurul orei 23.00 și a cuprins materialele combustibile depozitate în subsol de cei care locuiesc în cămin.

Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii au evacuat circa 20 de persoane, adulți și copii, după care au stins flăcările.

„Nu a existat pericol de propagare, focul arzând mocnit, cu degajări mari de fum, în momentul în care pompierii au ajuns la imobil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

În noaptea de 26 spre 27 decembrie, un incendiu puternic a cuprins o cameră de la etajul unu al aceluiași imobil. Flăcările au făcut ravagii în cameră, distrugând toate bunurile persoanelor care locuiau acolo. Din fericire, nu au existat victime, iar focul nu s-a extins și la alte camere.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un aparat de încălzire lăsat sub tensiune, potrivit pompierilor.

Imobilul are un statut incert după desființarea fostului Liceu de Construcții din Slatina (ulterior Colegiul Tehnic „Ion Mincu”), care îl avea în administrare. Teoretic, el ține acum de primărie, dar, cu o infrastructură degradată și cu instalații electrice vechi și, în bună măsură, improvizate, nimeni nu a demarat până acum vreo investiție acolo.

•••

De altfel sfârșitul anului trecut a fost marcat de mai multe incendii în Olt. Patru astfel de evenimente i-au scos în ultimele zile ale anului la lucru pe pompierii din Olt. Din păcate, au existat nu doar distrugeri de bunuri, ci și victime omenești. Un bărbat cu probleme locomotorii a pierit ars de viu, un altul a suferit arsuri la față, iar alte două persoane au avut atacuri de panică pentru care au avut nevoie de asistență medicală. Într-unul dintre cazuri, pompierii au spus că focul ar fi fost pus de o mână criminală. Incendiile au avut loc în localitățile Pleșoiu, unde a ars o casă ai cărei proprietari au fost loviți de atacuri de panică, Teslui, județul Dolj (care face parte din raionul de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt), unde bărbatul cu probleme locomotorii a pierit ars de viu, Dobrosloveni, unde au ars tone de furaje după ce o persoană ar fi declanșat intenționat incendiul și în comuna Brâncoveni, sat Ociogi, unde a ars, de asemenea, o casă al cărei proprietar a suferit arsuri la față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here