FOTO/VIDEO Vilă în flăcări la Slatina din cauza neglijenţei. Pagubele sunt imense

O vilă din municipiul Slatina a fost la un pas să ardă din temelii din cauza neglijenţei proprietarilor, care au depozitat materiale combustibile în preajma unui coş de evacuare a fumului. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul, dar, şi aşa, pagubele sunt imense. Pe de altă parte, fiul propritarilor, în vârstă de 17 ani, a suferit un atac de panică pentru care a avut nevoie de asistenţă medicală.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.00, la o locuinţă situată pe strada Strehareţi. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Slatina cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiu se manifesta mocnit, cu degajări mari de fum, la acoperișul casei.

„Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, dar și pentru decopertarea parțială a acoperișului locuinței pentru stingerea eventualelor focare. Intervenția a durat aproximativ o oră și jumătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

A ars acoperișul casei pe circa 80 de metri pătrați și s-au deteriorat pereții din trei încăperi. „Pompierii au acționat cu trei autospeciale de stingere. Fiul proprietarului, în vârstă de 17 ani, a suferit un atac de panică și a fost asistat la fața locului de echipajul SMURD”, a precizat Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este coșul de fum neprotejat față de materialele combustibile, potrivit pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here