Primele cazuri de gripă sezonieră în Olt. Ce ne recomandă specialiştii

În judeţul Olt au apărut primele cazuri de gripă sezonieră la persoane cu vârste între patru şi 37 de ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Totodată, aproape 1.500 de olteni au fost diagnosticaţi de medici cu infecţii respiratorii şi pneumonii.

Este vorba de şapte cazuri de gripă sezonieră apărute în ultima lună. Pacienţii sunt un copil de patru ani, un bărbat de 27 de ani din Caracal, un tânăr de 20 de ani din Rusăneşti şi un elev de 16 ani din comuna Fălcoiu la care boala a debutat înainte de Crăciun.

Spre finalul anului, cu gripă sezonieră au mai fost diagnosticaţi un pacient de 34 de ani din Vlădila, un bărbat de 37 de ani din Slatina şi un altul de 30 de ani din Balş.

Pacienţii s-au plâns, printre altele, de febra mare, tuse, dureri în gât şi cefalee, patru dintre ei fiind îngrijiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ceilalţi trei fiind internaţi în Spitalul Municipal Caracal (trei cazuri).

Probele recoltate de medicii olteni de la aceşti pacienţi au fost confirmate de Laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti.

În ultima săptămână din decembrie 2016 s-au înregistrat şi 906 cazuri de infectii respiratorii acute, 79 dintre pacienţi fiind internaţi, precum şi 569 de cazuri de pneumonii, 96 de oameni având nevoie de înrgijiri medicale în spital.

Pentru limitarea infecţiilor virale, inclusiv gripă, specialiştii DSP Olt recomandă respectarea măsurilor de igienă individuală, evitarea aglomeraţiilor, curăţarea şi dezinfectarea veselei şi tacâmurilor folosite, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, respectarea unui regim sănătos de viaţă, consumul de lichide pentru o hidratare suficientă, evitarea alcoolului, aerisirea încăperilor şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here