Atenționare nowcasting de viscol pentru zeci localități din Olt. Drumuri județene ÎNCHISE

Județul Olt se află, sâmbătă, până la ora 18.00, sub atenționare Cod Galben pentru fenomene meteo imediate. Din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe carosabil, Drumul Județean 604 pe tronsonul Vădastra-Obârşia şi Drumul Județean 544 Cruşov-Brastavățu au fost închise circulației.

Atenționarea Cod Galben pentru fenomene meteo imediate este valabilă, de la ora 12.00 la ora 18.00, în localitățile Corabia, Brastavățu, Bucinișu, Cilieni, Gârcov, Grădinile, Grojdibodu, Gura Padinii, Ianca, Izbiceni, Obârșia, Orlea, Rusănești, Ștefan cel Mare, Studina, Tia Mare, Urzica, Vădastra, Vădăstrița, Vișina și Vișina Nouă.

În aceste localități se vor înregistra intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 50-60 km/h, spulberând zăpada.

Din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe carosabil, Drumul Județean 604 pe tronsonul Vădastra – Obârşia şi Drumul Județean 544 Cruşov – Brastavățu au fost închise circulației.

Recomandări

Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare, se arată într-un comunicat al Poliției.

„Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free”.

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare”, se mai precizează în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here