Un ROMÂN face SENZAȚIE în box! Răzvan COJANU este DUBLU deţinător al CENTURILOR WBO şi WBO Asia Pacific la categoria grea

Un român a ajuns să trăiască visul american în Los Angeles! Născut în Voinești, județul Dâmbovița, Răzvan Cojanu este dublu deținător al centurilor WBO și WBO Asia Pacific la categoria grea, arată jurnaliștii de la Adevărul.

Tânărul de 2,02 metri a început boxul la vârsta de 15 ani, la Câmpulung Muscel. După doar șase luni de box, el a mers la Campionatul Național, unde a și ieșit vicecampion. Viața lui s-a schimbat imediat de atunci. A început să facă bani, iar marile cluburi să se bată pe el.

“Mi s-a schimbat viaţa după medalia de argint. Eram un copil amărât, nu neg asta şi banii m-au motivat foarte mult. Vedeam că alţi colegi de-ai mei nu au, iar eu puteam să îi fac repede şi uşor, eram văzut şi bine de toată lumea şi de la club şi de la liceu şi mi-a plăcut. Toată lumea mă ţinea în braţe. Făceam bani încă de la amatori. Nu făceam foarte mult, dar aveam un salariu încă de la 15 ani. Îmi luam haine, ce voiam eu. Părinţii mei de la 14 ani nu mi-au mai dat un leu de atunci. M-am descurcat pe picioarele mele”, a povestit Cojanu, pentru Adevărul.

Mai târziu, oficialii de la Dinamo l-au remarcat, l-au angajat în Ministerul de Interne şi i-au dat un salariu de poliţist. În 2009, pe când avea doar 20 de ani, i s-au pus pe tavă două oferte venite din SUA şi Germania.

”Am avut o ofertă din America, dar şi din Germania, de la clubul Universum Boxing Promotion, cel mai puternic club profesionist din Europa. Am cântărit cele două oferte, dar am avut o chemare către America. Am zis că America e patria boxului şi că dacă e să fac ceva în acest sport voi putea să fac doar în America”, a mai povestit boxerul, pentru Adevărul.

Prima centură în boxul profesionist a câștigat-o când avea 27 de ani, într-o gală desfășurată în China. Atunci, românul a reușit să-l învingă pe mult mai experimentatul Manuel Alberto Pucheta. În decembrie, Răzvan Cojanu a câștigat a doua centură WBO, tot în China, după ce l-a învins pe campionul Zhi Yu Wu.

“La momentul ăsta am două centuri WBO pe care o să mi le apăr în luna mai 2017 la Beijing. Nu cunosc adversarul, dar o să fie un meci mare. Am 16 victorii până acum, din care 9 câştigate prin ko. Am două înfrângeri. Am pierdut primul meci la profesionişti aici în America, pentru că nu eram pregătit foarte bine şi am boxat împotriva unui sportiv cu vreo 30 de meciuri la profesionişti. La vremea aceea mă pregăteam cu unchiul lui Floyd Mayweather, care mie nu mi-a fost un antrenor bun. Al doilea meci l-am pierdut dintr-o greşeală, din care am învăţat multe şi îmi pare bine că s-a întâmplat atunci”, a mai spus Cojanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here