Garda de Mediu Olt a aplicat amenzi de peste şapte miliarde anul trecut

Inspecţiile şi controalele comisarilor de mediu din Olt s-au lăsat, anul trecut, cu amenzi a căror valoare totală a fost de peste şapte miliarde de lei vechi.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Olt au efectuat, în 2016, 869 de inspecţii şi controale în domeniul protecţiei mediului, dintre care 339 de inspecţii de mediu planificate şi 530 de controale de mediu neplanificate.

Neconformităţile constatate prin aceste verificări au fost sancţionate prin aplicarea a opt avertismente contravenţionale şi a 31 de amenzi a căror valoare a totalizat 529.000 de lei. Alte trei sancţiuni au fost aplicate în timpul unui control comun cu comisari din cadrul Comisariatul General, valoarea acestora fiind de 200.000 lei. (total 729,00 mii lei).

O altă sancţiune a constat în suspendarea de activitate în cazul unei societăţi comerciale, SC Agrovil SRL, pentru că a desfăşurat activităţi fără a deţine autorizaţie de mediu. O propunere de suspendare a Autorizatiei Integrate de Mediu a fost transmisă Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt şi în cazul crescătoriei de porci de la Negreni, SC Premium Porc SA.

„Valoarea medie a unei sanctiuni aplicate a fost de 22000 lei. Din cele 34 de amenzi contraventionale aplicate au fost contestate un numar de 8 sanctiuni (aproximativ 25%). Din cele opt amenzi contestate,  cinci sunt câştigate la fond de către GNM-CJ Olt, o contavenţie a fost trasformată de instanţă în avertisment (dar GNM-CJ Olt a făcut recurs) şi două încă sunt în stadiu de judecată la fond”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Olt, comisarul şef Gheorghe Neacşa, într-o conferinţă de presă în care a fost prezentată activitatea instituţiei pe anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here