Angajaţi ai unei primării de oraş din Olt, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Trei angajaţi ai Primăriei Piatra-Olt au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene. 

Toma Măndică (agent fiscal), Florea Ivan (agent agricol) și Gheorghe Ionelaş (referent) vor fi judecaţi sub acuzația că ar fi încasat illegal bani de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) pentru terenuri agricole despre care procurorii spun că le-ar fi deținut și muncit doar pe hârtie.

Citește și ALERTĂ: Virusul gripal care UCIDE în România a pătruns și în Olt. 17 oameni îl au

Cei trei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în declarații.

Citește și Șapte MORȚI în doar trei luni în Olt: Decesele au avut loc în împrejurări TERIFIANTE

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2011-2014, cei trei inculpaţi au solicitat și obținut de la APIA – Centrul Județean Olt fonduri nerambursabile din bugetul național și bugetul Uniunii Europene, declarând nereal că utilizează diferite suprafețe de teren, cu acordul proprietarilor.

Citește și Olt Candidaţii la examenul auto se pot autoprograma pentru proba de traseu

„Prin aceste demersuri, inculpații au obținut pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul național și bugetul Uniunii Europene, în cuantum total de 48.372,95 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal”, se arată în rechizitoriul DNA.

Citește și Primăria Slatina va acorda o nouă serie de tichete sociale populaţiei defavorizate

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin acestora. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here