ALERTĂ: Virusul gripal care UCIDE în România a pătruns și în Olt. 17 oameni îl au

Virusul gripal tip A subtip H3N2 care a ucis șase oameni în România, inclusiv un copil de un an, iar în Franța a făcut deja 52 de victime, a pătruns și în Olt. Medicii români au confirmat tulpina H3N2 în peste 170 de cazuri. 86 de îmbolnăviri cu H3N2 s-au înregistrat în Capitală. Urmează județul Iaşi, cu 27 de îmbolnăviri şi judetul Olt cu 17 cazuri.

Citește și Topitoriile de aluminiu din Olt, „topite” cu controalele şi amenzile de Garda de Mediu. Lista firmelor amendate

În total, 18 cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate până acum în Olt, dintre care 17 au fost generate de H3N2, anunţă, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care afirmă că ultimele 11 cazuri au fost confirmate în ultima perioadă.

Toţi cei 11 pacienţi s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu febră, dispnee, tuse, expectoraţie, cefalee, rinită, stare generala alterată, motiv pentru care cadrele medicale le-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul.

Citește și Angajaţi ai unei primării de oraş din Olt, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

„În urma rezultatelor de laborator, cele 11 cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Pacienţii au vârste cuprinse între  6 şi 71 ani, cei mai mulţi fiind spitalizaţi, cinci dintre ei prezentând şi alţi factori de risc pentru că suferă şi de alte boli.

Citește și Olt Candidaţii la examenul auto se pot autoprograma pentru proba de traseu

Departamentul de Supraveghere în Sanatate Publică Olt a declanşat, în urma noilor cazuri de gripă, mai multe acţiuni de investigare asupra condiţiilor de îmbolnăvire pentru identificarea sursei de infecţie, a factorilor agravanţi ai bolii şi a persoanelor cu care aceştia au intrat în contact.

Citește și Șapte MORȚI în doar trei luni în Olt: Decesele au avut loc în împrejurări TERIFIANTE

Din total de 18 cazuri confirmate până acum, 15 cazuri au fost izolate în Spitalul JUdețean de Urgență Slatina şi alte trei în Spitalul Municipal Caracal.

itește și Primăria Slatina va acorda o nouă serie de tichete sociale populaţiei defavorizate

Virusul gripal tip A subtip H3N2 nu este o noutate și este cuprins în grupele de vaccin, dar de data aceasta el este cu mult mai virulent decât anii trecuți. Cel mai periculos este la persoanele care suferă de boli cronice.

Pentru limitarea infecţiilor virale, inclusiv gripă, specialiştii DSP Olt recomandă respectarea măsurilor de igienă individuală, evitarea aglomeraţiilor, curăţarea şi dezinfectarea veselei şi tacâmurilor folosite, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, respectarea unui regim sănătos de viaţă, consumul de lichide pentru o hidratare suficientă, evitarea alcoolului, aerisirea încăperilor şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

Cel mai sigur este ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here