FOTO/VIDEO Pompierii din Balș l-au găsit MORT. Trupul îi era de NERECUNOSCUT

Un bărbat de 62 de ani a fost găsit mort de pompierii din Balș, sâmbătă seară, în locuința sa din localitatea Laloșu, Vâlcea, zonă aflată în competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Omul a ars o dată cu locuința care a fost cuprinsă de flăcări. Un incendiu similar s-a petrecut și în comuna olteană Traian, din fericire fără victime. Casa a fost, însă, distrusă în bună parte.

Incendiul a izbucnit în jur de ora 22.30, iar proprietarul locuinței probabil dormea și nu a simțit prezența flăcărilor. Alertați, pompierii din Balș, care au în competență localitatea de la marginea județului Vâlcea, au sărit în ajutor cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, la fața locului ajungând și un echipaj medical de la Ambulanța Vâlcea.

„În jurul orei 23.00, pompierii de la Garda Balş au intervenit în comuna Laloşu, județul Vâlcea, raion de intervenție al ISU Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de la Garda Balş şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără şi degajări mari de fum, la locuință şi la o anexă aflată în apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

În casă a fost găsit proprietarul, în vârstă de 62 de ani, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului și pentru care nu s-a mai putut face nimic, astfel că doar s-a constatat decesul.

Pompierii au acționat mai bine de şase ore pentru lochidarea incendiului, locuința şi anexa fiind distruse în proporție de 80%.

Cauza probabilă a incendiului este amplasarea materialelor combustibile în apropierea mijloacelor de încălzire, susțin pompierii.

Casă distrusă de flăcări și la Traian

Sâmbătă seară au avut de lucru și pompierii din Caracal, care au intervenit, în jurul orei 22.00, în comuna Traian, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Pompierii au găsit in flăcări acoperişul casei pe circa 25 de metri pătrați şi bunurile dintr-o cameră de locuit. Intervenția militarilor a durat aproximativ o oră şi jumătate, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Au ars mobilier, textile, electronice şi circa 25 de metri pătrați de acoperiş”, a mai spus Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost, potrivit pompierilor, jarul căzut dintr-o sobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here