FOTO/VIDEO Ţurţurii de gheaţă, PERICOL public în Olt. Obligaţiile proprietarilor de locuinţe

Judeţul Olt nu se mai află în această perioadă sub incidenţa niciunei avertizări de fenomene meteo periculoase, dar militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt se confruntă cu o nouă problemă – țurțurii formați la nivelul acoperișurilor. Blocurile de gheață pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate. Pentru a fi evitate asemenea evenimente nefericite, pompierii reamintesc obligaţiile pe care proprietarii locuinţelor şi asociaţiile de locatari le au pentru îndepărtarea ţurţurilor.

În context, ISU Olt recomandă curăţarea, de către proprietarii locuinţelor sau asociaţiile de proprietari, a acoperişurilor clădirilor, în limita posibilităţilor, şi marcarea zonelor unde există riscul căderii de ţurţuri sau zăpadă, atenţionarea cetăţenilor care doresc să parcheze maşinile în apropierea blocurilor, pentru prevenirea rănirii acestora sau avarierii autovehiculelor, în cazul căderii de ţurţuri sau zăpada de pe acoperiş şi urăţarea trotuarelor şi străzilor din apropierea blocurilor, astfel încât trecătorii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de eventualele căderi ale țurțurilor sau blocurilor de zăpadă dislocate de pe acoperişuri.

„Reamintim cetăţenilor faptul că, de îngrijirea şi curăţarea clădirilor şi faţadelor acestora, se ocupă proprietarii sau asociaţiile de locatari, pompierii acţionând numai dacă arhitectura imobilelor nu permite îndepărtarea ţurţurilor de către cetăţeni. Totodată, reamintim că în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, proprietarii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În ultima perioada, echipele specializate ale ISU Olt au intervenit la patru solicitări pentru degajarea țurțurilor formați la clădiri din municipiul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here