VIDEO Marea deszăpezire continuă în Slatina. Autorităţile, pregătite pentru următoarele ninsori

Municipiul Slatina nu s-a confruntat în acest sezon rece, ca în alţi ani, cu nămeţi uriaşi de zăpadă pe principalele artere şi în intersecţii, astfel că circulaţia rutieră s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, fără blocaje. Între timp, autorităţile locale continuă acţiunile de deszăpezire pe străzi, astfel încât noile ninsori anunţate de meteorologi să nu producă straturi uriaşe de omăt şi următoarele intervenţii ale utilajelor să se desfăşoare fără probleme.

Faptul că în Slatina nu au fost probleme cu deszăpezirea îl dovedeşte şi numărul mic, aproape inexistent de sesizări din partea populaţiei, spre deosebire de anii anteriori.

„Probleme nu au fost în Slatina cu zăpada. N-am avut decât patru sesizări pentru deszăpezire până acum, două la primărie şi două la Poliţia Locală, puţine spre deosebire de alţi ani, când aveam zeci de astfel de sesizări. Am lucrat, deci, non-stop pe toate străzile din Slatina, cu 19 utilaje ale operatorului de salubritate şi cu alte câteva pe care le-am închiriat. Deci, în principiu, nu au fost probleme”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

De astfel, acţiunile de deszăpezire continuă şi în aceste zile în municipiul-reşedinţă de judeţ, iar municipalitatea a asigurat noi stocuri de antiderapant.

„Şi acum mai deszăpezim, cărăm zăpada din intersecţii, mai ales că se anunţă un nou val de ninsori şi viscol. Suntem pregătiţi şi în privinţa materialelor antiderapante. Stocurile iniţiale au fost consumate toate, astfel încât a fost nevoie să facem comandă de altele. Avem, aşadar, sare, avem clorură de calciu şi nisip, suntem pregătiţi”, a asigurat primarul Slatinei.

Pentru noile valuri de ninsori autorităţile locale au realimentat stocurile de materiale antiderapante cu 62 de tone de clorură de calciu, 200 tone de sare şi 400 tone de nisip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here