Mașini înzăpezite în Olt. Ambulanță ajutată de utilaje să ajungă la o persoană bolnavă

Deși nu a mai nins în Olt noaptea trecută, zăpada viscolită pe câmp a pus probleme circulației rutiere în mai multe zone. Un microbuz plin cu persoane și un autoturism au rămas înzăpezite pe un drum județean, iar o ambulanță nu se putea deplasa către un pacient care avea nevoie de îngrijiri medicale din cauza omătului adus de vânt pe drum.

Un microbuz cu 15 persoane care se deplasa către o localitate din Dolj a rămas înzăpezit în această dimineață pe Drumul Județean 542, între localitățile Redea și Valea Soarelui. În aceeași zonă blocat între nămeți a rămas și un autoturism. Cei în nevoie au cerut ajutor din partea autorităților, la fața locului ajungând un utilaj de deszăpezire și un echipaj de poliție.

„Acolo au ajuns un utilaj de deszăpezire și un echipaj de poliție. Au fost deblocate microbuzul și autoturismul. Se circulă acum pe DJ 542, dar pe un singur sens. Intervin utilajele pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil și a se relua circulația pe ambele sensuri”, declara, la prima oră a dimineții, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Probleme și pe Drumul Județean 679, între localitățile Văleni și Seaca, unde din cauza zăpezii viscolite o ambulanță nu putea să ajungă la un pacient care solicitase ajutor medical. „O ambulanță de la Drăgănești-Olt nu putea să ajungă din satul Tirișneag (comuna Văleni – n.r.), la un bărbat de 78 de ani cu dureri abdominale. Este un sat care se află la câțiva kilometri de Drumul Județean 679 și unde se ajunge pe un drum comunal. S-a solicitat sprijin de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și un buldoexcavator a ajuns la fața locului și a deschis drum ambulanței până la pacient. Acesta a fost preluat și acum este transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here