Poziția PSD Olt față de RĂZBOIUL dintre președintele României și guvern. ACUZAȚII EXTREME

Iniţierea unui referendum privind graţierea reprezintă o diversiune totală din partea președintelui României, care nu lasă guvernul să-şi implementeze programul de guvernare – aceasta este poziția PSD Olt exprimată de președintele organizației, senatorul Paul Stănescu. 

În acest context, Paul Stănescu crede că președintele Klaus Iohannis ar putea fi acuzat de înaltă trădare, „deoarece obstrucționează bunul mers al statului”, potrivit Gazeta Nouă.

„A început lupta împotriva guvernului. Este o diversiune totală a preşedintelui, care nu face deloc cinste unui preşedinte de ţară. El poate fi acuzat de înaltă trădare pentru că nu lasă un guvern să-şi facă programul pentru care a fost votat de cetăţeni. Sunt lucruri inacceptabile pentru un preşedinte. Deşi, din păcate, se întâmplă aceste lucruri, noi vom fi în continuare calmi, vom aştepta şi ne vom duce la capăt programul de guvernare indiferent de ce vrea preşedintele pentru că avem majoritate, în Parlament. Deci, guvernul n-are nicio problemă şi nu pleacă. Vom implementa programul asumat, pe etape, cu termene, aşa cum l-am prezentat în campania electorală. Aşteptăm să vedem şi următorii paşi ai preşedintelui, pentru că este foarte important ce paşi face Iohannis în toată această perioadă”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Paul Stănescu.

Marți, 24 ianuarie, președintele României, Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice – problemă de interes național, potrivit președintelui.

În acest sens, Președintele României a transmis o scrisoare președinților celor două Camere solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here