FOTO / Case DISTRUSE de flăcări în Olt: Două incendii în doar 24 de ore

Locuinţele a două familii din Olt au fost distruse, marţi şi miercuri, din cauza nepăsării cu care proprietarii acestora au tratat măsurile de prevenţie de care orice gospodar ar trebui să ţină cont.

Pompierii din cadrul Gărzii Osica au intervenit, miercuri, în jurul orei 07.30, în comuna Osica de Sus, sat Tomeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Salvatorii au găsit în flăcări acoperișul casei și bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de propagare și la celelalte camere. Intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. „Au ars acoperișul casei pe circa 25 de metri pătrați și bunurile dintr-o cameră de locuit”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat, spun pompierii.

Bunurile dintr-o cameră de locuit au fost distruse și pereții camerei vecine au fost deteriorați în urma unui alt incendiu care a izbucnit, marți, într-o locuință din comuna Dăneasa, sat Berindei.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Stoenești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

„Militarii au găsit în flăcări bunurile dintr-o cameră de locuit, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, după aproximativ o oră. Au ars mobilier, textile și tocăria unei camere de locuit și s-au deteriorat pereții camerei vecine”, a precizat, în acest caz, Alin Băsăşteanu.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la nişte haine care, amplasate prea aproape de o sobă au luat foc.

Sursa foto: ISU Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here