Reacţia PNL Olt la ultimele plecări ale unor liberali către ALDE/Ce spune Ion Moisescu

Peste 20 de membri ai PNL din Caracal au părăsit partidul şi s-au înscris în ALDE, în frunte cu Mircea Popescu, fost co-preşedinte al organizaţiei locale a liberalilor. Contactat de OLT-ALERT pentru a exprima o poziţie pe marginea acestui subiect, Ion Moisescu, prim-vicepreşedinte al PNL Olt, a spus că „orice membru al Partidului Naţional Liberal care pleacă este o pierdere”, dar că, totuşi, „sunt pierderi şi pierderi”.

La capitolul „pierderi şi pierderi” ar intra şi Mircea Popescu, suspectat că la alegerile locale nu a mers cu PNL, „sau cel puţin votul lui n-a venit la PNL”, şi că, dat fiind faptul că cei care au plecat în ultimul timp din PNL sunt foşti PDL-işti, la mijloc ar putea fi vorba de o „scurgere controlată”.

„Orice membru al Partidului Naţional Liberal care pleacă este o pierdere. Dar bine, sunt pierderi şi pierderi. În câteva cuvinte aş da două exemple: la Caracal, la alegerile locale organizaţia locală a obţinut «un rezultat foarte bun». De menţionat că Mircea Popescu are un frate care candidat din partea ALDE şi nu cred că a mers cu noi, sau cel puţin votul lui n-a venit la PNL. Doi: într-adevăr, există o scurgere de liberali, spre ALDE în special, liberali care nu pot să-şi continue «proiectele», pentru că nu suntem la guvernare, dar majoritatea sunt foşti pedelişti, ceea ce mă face să mă gândesc şi la alte lucruri. Adică la o scurgere controlată. Ce pot să mai spun este că eu cred că vor mai fi plecări pentru că aşa se întâmplă când nu eşti la guvernare, dar de obicei pleacă oamenii urmăresc nişte funcţii sau care chiar nu au obţinut rezultate deosebite, exceptându-l aici pe Marian Speriatu care a obţinut, într-adevăr, rezultate mai bune. Restul, dintre cei care au plecat până acum, nu s-au remarcat cu rezultate deosebite. Dar, repet, întotdeauna când pleacă oameni este pierdere”, a declarat liderul liberal.

Ion Moisescu a ţinut însă să precizeze că apreciază faptul că Mircea Popescu a demisionat din PNL înainte să se înscrie în ALDE, lucru pe care alţi foşti liberali nu l-au făcut.

„Nu am apreciat faptul că ieri nu a răspuns la telefon, eu având informaţii că vrea să plece. Am apreciat în schimb faptul că a avut bunul-simţ să-şi dea demisia din partid, nu cum au făcut alţii, despre care am aflat din presă că pleacă. Mă bucur pentru treaba asta, că încă mai există bunul-simţ şi că el a făcut măcar gestul ăsta să-şi dea demisia”, a precizat Moisescu.

La începutul acestui an şi şefele organizaţiilor de femei din PNL Olt şi PNL Slatina, Dalia Cîrstea şi Arina Georgescu, adjuncte ale Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, au părăsit Partidul Național Liberal, trecând la ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here