Retrogadat, anul trecut, pentru şase luni, din funcţia de conducere pe care o deţinea în urma unor furturi masive de material lemnos din Pădurea Reşca, şeful ocolului Silvic Caracal, Mircea Popescu, dezvăluie acum că în timpul în care nu a mai ocupat funcţia de conducere furturile de lemne au continuat cu complicitatea personalului silvic şi că Poliţia are în derulare noi anchete care nu îl vizează şi pe el.
„Sunt nişte dosare penale şi se pare că acolo a fost implicat şi personalul în teren. Cert este că şi în perioada în care am fost eu retrogadat s-a mai furat, s-a tăiat ilegal şi sustras (material lemnos – n.r.) chiar cu aportul personalului silvic. Asta este în studiu unde trebuie, la organele abilitate. S-a furat încă de vreo cinci miliarde lei vechi lemne din Pădurea Reşca. Prejudiciul total ar fi de vreo opt miliarde”, a declarat, miercuri, Mircea Popescu.
Noile dosare penale nu îl vizează şi pe el, susţine Popescu.
„Noile dosare penale nu mă vizează pe mine. Legea spune să organizezi şi să şi verifici. A fost un timp scurt, eu demarasem nişte controale de fond, dar Direcţia a avut nişte informaţii şi a preluat totul… În orice caz, a urmat după aceea un control al Regiei Naţionale a Pădurilor, care mi-a propus o sancţiune de 30% pe trei luni de zile. Însă Direcţia a considerat că trebuie să dea o pedeapsă exemplară pe care am executat-o”, a mai spus Mircea Popescu.
În urma unui control dispus de conducerea Direcţiei Silvice Olt, în Pădurea Reşca s-a descoperit că au fost tăiaţi ilegal 800 metri cubi de arbori. În urma controlului, trei pădurari au fost daţi afară, timp în care şeful ocolului Silvic Caracal a intrat în concediu medical.
Pădurea Reșca este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Olt, pe teritoriul administrativ al comunelor Dobrosloveni și Fărcașele.