VIDEO / Noi trădări în PNL Olt: Zeci de liberali au migrat către ALDE

Peste 20 de liberali din Olt, care activau în organizaţia de la Caracal, au părăsit Partidul Naţional Liberal, migrând la ALDE. Anunţul a fost făcut miercuri de conducerea ALDE Olt, care a organizat o conferinţă de presă pe acest subiect. La întâlnirea cu jurnaliştii a fost prezent, alături de liderii ALDE Olt, Mihai Niţă şi Ioan Ciugulea, Mircea Popescu, fost liberal pe filieră PDL, care a devenit preşedinte interimar al ALDE Caracal şi care a explicat de ce a plecat din Partidul Naţional Liberal.

Este vorba de 21 de persoane care au ales să plece din PNL pentru că se simţeau ignorate de conducerea organizaţiei judeţene, potrivit lui Mircea Popescu.

„Nu avem resentimente faţă de colegii noştri din PNL, dar nu poţi să rămâi într-o organizaţie dacă nu mai vrei. Chiar dacă ai avut nişte aspiraţii comune, o dată încheiate nu mai are rost să continui. Şi atunci ne-am depus adeziunile (la ALDE), am făcut o propunere de birou care va ajunge să fie discutată şi în forurile superioare. (…) Nu poţi sta undeva unde nu te mai simţi dorit, apreciat şi unde nu ţi se dă de lucru. Eu şi echipa mea am luat, acum zece ani, şapte mii de voturi la Caracal. Am fost şef de campanie şi am luat şapte consilieri. Or, nu ştiu dacă va mai putea PNL să ia aşa ceva la Caracal. Au venit 21 de membri activi ai PNL. Fiecare din aceşti oameni vine cu echipa lui. Am adus cam toţi preşedinţii de organizaţii pe secţiile de votare şi ceva în plus. În următoarea perioadă vor mai veni oameni”, a declarat Mircea Popescu.

Acesta a mai spus că la PNL au rămas cei din fosta aripă liberală şi că, de fapt, în noul PNL nu s-a realizat coeziunea dintre vechii liberali şi foştii PDL-işti.

„Conducerea organizaţiei judeţene a PNL nu ne-a mai convocat deloc, după alegeri. Abia ieri sau alaltăieri, ne-au convocat la o şedinţă, dar nu am reuşit să ajung din cauza unor probleme de serviciu. Propunerile pe care le-am făcut de-a lungul timpului nu şi-au găsit rezolvare la superiori. La locale, am propus să se facă nişte negocieri chiar cu actualul primar şi cu cei care îl susţineau. Propunerea mea a fost tratată cu dezinteres, ca şi altele. Pe scurt, există şi acum un clivaj între PNL şi PDL. Nu s-a putut realiza coeziunea, indiferent cât s-a vrut. Suntem oameni diferiţi, avem o educaţie politică diferită. Pedeliştii sunt educaţi de domnul Blaga, disciplinaţi şi pragmatici, la PNL sunt oameni mai elitişti, mai idealişti, poate mai citiţi, mai culţi”, a afirmat Mircea Popescu.

Imediat după ce a trecut în tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Popescu a devenit preşedinte interimar al ALDE Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here