VIDEO/CJ Olt vrea să reabiliteze fostele centre de plasament din judeţ cu fonduri europene

Consiliul Judeţean (CJ) Olt intenţionează să reabiliteze, cu fonduri europene pentru servicii sociale, patru foste centre de plasament din judeţ aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Un asemenea deziderat ar fi însă posibil în măsura în care condiţiile prevăzute în ghidurile privind accesarea fondurilor europene ar fi modificate, întrucât aşa cum sunt ele elbaorate acum, descalifică centrele de plasament din judeţ.

Potrivit preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, ghidurile lansate recent pentru accesarea fonduri europene pentru servicii sociale prevăd că numărul minim al beneficiarilor din centrele de plasament trebuie să fie de 200. Or, centrul cu cel mai mare număr de locuri din Olt cuprinde doar 100 de locuri.

„Încercăm să reabilităm aceste spaţii cu fonduri europene. Din păcate, din ce am văzut în ghidurile pentru serviciile sociale care au fost ridicate săptămâna trecută, nu arată foarte bine şi nu prea ne avantajează. În acest moment, suntem în consultarea lor şi cerem lămuriri de la autoritatea de management să vedem exact unde ne putem încadra cu aceste clădiri şi cu reabilitarea a ceea ce rămas din căsuţele şi căminele din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este un ghid consultativ şi mai poate fi modificat. În urma lămuririlor venite de la cei care vor să acceseze, ghidurile mai pot suferi modificări. Ceea ce s-a pus pe site priveşte reabilitarea căminelor care depăşesc 200 de locuri. Noi, la nivelul judeţului Olt, n-am avut niciun cămin care să depăşească acest număr de locuri. Cel mai mare cămin al nostru este cel din Balş, care era prevăzut cu o sută de locuri şi pe care noi aveam în plan să-l reabilităm. În total, este vorba de patru locaţii din cadrul Direcţiei”, a declarat preşedintele Marius Oprescu.

Şeful CJ Olt a precizat că, dacă ghidurile vor rămâne neschimbate, caz în care fostele centre de plasament vor fi neeligibile, Consiliul Judeţean va aloca fonduri din bugetul propriu pentru reabilitare.

„Dacă ghidurile vor rămâne aşa, practic, nu vom putea să accesăm fonduri europene şi va trebui să le reabilităm pe banii proprii ai Consiliului Judeţean Olt. Dacă vom vedea că nu ne încadrăm pentru reabilitarea pe fonduri europene, nu le putem lăsa aşa. Nu s-a intervenit, în această perioadă, tocmai pentru că am gândit că putem să accesăm fonduri europene. Ne vom organiza şi aceste sedii vor fi reabilitate pe banii CJ”, a mai afirmat Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here