ALERTĂ/Gripa a RĂPUS o femeie din Olt. Boala a fost confirmată în alte 39 de cazuri

O femeie de 65 de ani, pensionară din Slatina, a murit din cauza gripei după ce a stat internată în spital. Pacienta suferea de mai multe afecţiuni cronice, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Pentru că, încă de la internare, pe fondul unor afecţiuni cronice preexistente (diabet zaharat tip II dezechilibrat, AVC ischemic) a prezentat o stare generală agravată, pacienta a fost supusă unor manevre de terapie intensivă, motiv pentru care, în intervalul 1 – 5 ianuarie, dar şi în intervalul 12 – 17 ianuarie, a fost tratată pentru afecţiuni acute, cât şi pentru afecţiuni cronice acutizate în secţia de Terapie Intensivă, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„Concomitent, pe fondul înrăutăţirii manifestărilor respiratorii (fenomene de tip insuficienţă respiratorie), se suspectează un sindrom acut respirator formă severă (SARI), pentru care a fost investigată în vederea detectării virusurilor gripale”, se mai arată în documentul citat.

Testul a ieşit pozitiv, pacienta fiind depistată cu virus gripal tip AH3.

„Evoluţia stării generale a fost spre deces, certificat în data de 17.01.2017”, mai spun specialiştii DSP Olt.

Până în prezent, în afara femeii decedate, în Olt există alte 39 de cazuri de gripă sezonieră confirmate, 38 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B.

Din totalul celor 40 de cazuri, 35 au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, celelalte cinci cazuri fiind izolate în Spitalul Municipal Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here