Cum pot primi şcolile din Olt, GRATIS, computere de la Garda de Mediu

Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, Romania!” anunţă lansarea concursului „Let’s Be Eco!”, desfăşurat în cadrul primei ediţii a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!”, competiţie adresată unităţilor de învăţământ din mediul rural în scopul reutilizării resurselor şi la capătul căreia cele mai implicate 40 de şcoli vor primi câte 15 calculatoare/laptopuri şi şapte birouri.

Concursul se va desfăşura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017 şi are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri şi birouri alocate în urma disponibilizării, în şcolile din mediul rural. Astfel, fiecare dintre cele mai implicate 40 de şcoli va primi câte 15 calculatoare/laptopuri şi şapte birouri. Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcţionare. În acest scop, Garda Naţională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare şi laptop-uri pentru a fi reutilizate  în cadrul unităţilor şcolare.

În vederea participării la această competiţie, şcolile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivaţie şi a unui formular de înscriere disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. În acest sens, datorită numărului mare de solicitări venite din partea unităţilor şcolare, s-a decis prelungirea perioadei de înscriere până la data de 8 februarie 2017.

Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creaţii pe teme de mediu şi va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. În această etapă, elevii şcolilor participante la concurs sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planşe, desene etc., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu.

Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participanţi raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Clasamentul final al celor mai implicate şcoli la nivel naţional va fi publicat în perioada 10 – 15 martie 2017.

Proiectul “Let’s Be ECO!”, organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu, este dedicat şcolilor din mediul rural din toată ţara şi urmăreşte ca elevii să înţeleagă importanţa protejării mediului înconjurător şi a conservării resurselor. Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here