Amendamente la Bugetul României pentru suplimentarea sumelor alocate județului Olt

Aflată la primul mandat de parlamentar, senatorul liberal de Olt Siminica Mirea a avut primele acțiuni concrete în parlament pe linia singurei promisiuni făcute în campania electorală: aceea de a face tot posibilul pentru ca, pe lângă de rolul de parlamentar al României, să pună umărul la dezvoltarea județului în care a fost aleasă. Mai concret, ea a depus trei amendamente la proiectul bugetului pe 2017 pentru suplimentarea fondurilor alocate Oltului, două dintre acestea trecând de Comisia de buget finanțe.

Este vorba de solicitarea a trei milioane de lei pentru înființarea unei rețele de alimentare cu gaze naturale în comuna Mihăești. Dacă amendamentul ar trece și de plenul parlamentului, suma ar urma să fie alocată prin Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Creșterea alarmantă a prețului la combustibilul solid impune susținerea unui program de investiții în domeniul realizării rețelelor de alimentare cu gaze naturale în localități în care există posibilități limitate de acces la sursele tradiționale de încălzire. În comuna Mihăești, de înființarea unei rețele proprii de gaze naturale ar beneficia, conform declarațiilor de intenție, un număr de 700 de gospodării”, a explicat, în expunerea de motive a amendamentului, Siminica Mirea.

Oportunitatea acestei investiții este dată și de distanța mică față de cea mai apropiată stație de distribuție, respectiv la 3.100 metri de stația din comuna Radomirești.

„Deschiderea investiției determină și atragerea de investitori în zonă, implicit crearea de locuri de muncă, atât de necesare în mediul rural”, a mai explicat senatoarea de Olt.

Sursa de finanțare identificată de demnitar este Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului.

Un alt amendament depus și care a trecut, de asemenea, de Comisia de buget finanțe se referă la alocarea sumei de 450.000 lei, tot prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, pentru finalizarea unui obiectiv început de mai multă vreme și blocat, din lipsă de fonduri, în comuna Iancu Jianu, respectiv o punte peste râul Olteț.

„Cea mai importantă problemă a căilor de comunicație terestră, în zona de Nord a județului Olt, în perimetrul de graniță cu unitatea administrativ teritorială Vâlcea, este dată de lipsa unui podeț de legătură peste Râul Olteț, în zona Iancu Jianu. Finalizarea acestei investiții, începută în urmă cu opt ani, ar permite susținerea unui trafic accesibil locuitorilor din zonă”, își argumentează Siminica Mirea solicitarea.

Un alt argument este acela că, fără finanțare, există riscul deteriorării investițiilor realizate în etapa inițială și abandonate din lipsă de fonduri. Sursa de finanțare identificată de inițiatoarea amendamentului este tot Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului.

Senatoarea liberală face apel la ceilalți colegi de parlament, indiferent de partidul din care fac parte, să susțină amendamentele propuse de ea.

„Cele două amendamente au trecut de Comisia de buget-finanțe și sper din tot sufletul ca la dezbaterea bugetului în plenul reunit al parlamentului solicitările mele să fie adoptate. Pun preț pe susținerea tuturor colegilor mei care reprezintă județul Olt în Legislativul României, pentru că, atunci când interesele generale ale județului o cer, cu toții trebuie să ne dăm mâna”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Siminica Mirea.

Votul final pe proiectul de buget se va da, cel mai probabil, marţi în plenul parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here