Bani în plus pentru primăriile din Olt de la bugetul statului

Legea bugetului pe 2017 a fost votată în Comisia comună de buget-finanțe

Deputatul de Olt Marius Iancu anunță că în Comisia comună Buget – Finanțe a fost votat un amendament al PSD la Legea Bugetului pe 2017 privind suplimentarea sumelor din cota defalcata de TVA cu 41 de milioane de lei, bani cu care vor fi suplimentate și bugetele primăriilor din Olt.

„Am votat în Comisia comună Buget – Finanțe amendamentul PSD la Legea Bugetului pe 2017 privind suplimentarea sumelor din cota defalcata de TVA cu 41 de milioane de lei și repartizarea acestora conform formulei Ministerului Finanțelor, astfel încât fiecare unitate administrativ teritorială să primească bani în plus. Suplimentarea înseamnă o creștere cu 10% mai mult față de alocarea inițială pentru că noi vrem ca fiecare comunitate locală să aibă posibilitatea să se dezvolte”, a arătat Marius Iancu.

Inițial, Oltului i s-a alocat peste 377 milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor orașelor și municipiilor, peste 63 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale și peste 10 milioane de lei pentru drumurile județene și comunale.

Legea Bugetului pentru anul 2017 a fost votată, duminică, în Comisia comună Buget – Finanțe, urmând ca luni să intre în dezbaterile plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, astfel încât cel mai târziu miercuri să plece spre Palatul Cotroceni pentru promulgare.

Bugetul este construit pe o creştere a Produsului Intern Brut de 5,2%, cu un deficit fiscal de 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here