RESPECT/Pompierii din Olt și-au pus viața în primejdie în 7.900 de intervenții anul trecut-FOTO/VIDEO

Pompierii din Olt și-au pus viața în primejdie în peste 7.900 de intervenții anul trecut, dintre care peste 1000 de incendii, peste 5.200 de accidente rutiere și aproape 1.300 de cazuri în care salvatorii au acționat pentru protecția comunităților.

Aceste date au fost făcute publice miercuri, când conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) a prezentat bilanțul instituției pe anul 2016, eveniment derulat în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt.

În ceea ce priveşte situaţia operativă, anul trecut ISU Olt a fost solicitat să intervină la 7906 de intervenţii (din care patru în județul Dolj), cu 33,30 mai multe decât în 2015, când salvatorii au avut 5839 intervenţi.

Pe tipuri de riscuri situaţia indică faptul că pompierii au avut 1013 de intervenții la incendii, 5.229 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat la accidente rutiere, dar și 1.297 de intervenții pentru protecția comunităților.

Potrivit bilanțului căruia i s-a dat citire miercuri, 109 persoane au primit asistență din partea salvatorilor. Pompierii au participat și la 77 de exerciții tactice, dar și la 143 de intervenții în cazul altor situații de urgență.

Invitați speciali la ședința de bilanț al ISU, document prezentat de șeful instituției, lt. col. Adrian Tănase, au fost colonelul Mihai Mirel Guță, şef de direcție în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, prefectul județului, Silviu Neacșu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, dar și șeful Poliției Olt, comisarul șef Cătălin Florescu.

În cadrul ședinței de bilanț cinci pompieri s-au bucurat de momente speciale, ei fiind premiați pentru remarcări deosebite în timpul misiunilor de salvare, dar și în afara serviciului, din spirit civic.

Este vorba de plutonierul adjutant Flavian Rau, din cadrul Detașamentului Caracal, plutonierii majori Marian Vioreanu și George Enache de la Detașamentul Slatina, plutonierul major Cristian Pavel, șeful Gărzii Vișina și plutonierul major Corneliu Gudac, din cadrul aceleiași subunități, dar și de plutonierul adjutant șef în rezervă Victor Anghel.

Flavian Rau s-a remarcat în 26 decembrie 2016, când, aflat în afara serviciului, a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui cetățean din comuna Redea.

Plutonierii majori Marian Vioreanu și George Enache au fost premiați pentru profesionalismul de care au dat dovadă în timpul misiunilor executate pentru sprijinirea populației din județele Călărași și Constanța, intervenții executate în perioada 6 – 13 în condiții de iarnă extrem de grele.

Plutonierul major Cristian Pavel și plutonierul major Corneliu Gudac de la Garda Vișina s-au remarcat în cazul unei femei căzute într-o fântână, salvată în cele din urmă.

De asemenea, o diplomă de onoare a fost acordată în semn de mulțumire pentru întreaga activitate plutonierului adjutant șef Victor Anghel, până de curând comanadant de echipaj în cadrul Stației de pompieri Scornicești, trecut în rezervă, cu drept la pensie, în ianuarie 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here