CPECA Olt a lansat o nouă ediție a concursului „Mesajul meu antidrog”

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Olt, a lansat, joi, la Slatina, în cadrul unei conferințe de presă, cea de-a XIV-a ediții a concursului concursului „Mesajul meu antidrog”, destinat elevilor de liceu și gimnaziu și care se derulează în intervalul februarie – iulie.

La eveniment au participat reprezentanții mai multor instituții publice deconcentrate, Primăria Slatina fiind reprezentată de viceprimarul Gigi-Ernes Vîlceleanu.

În județul Olt, cea de-a XIV-a ediție a concursului se va organiza în parteneriat cu institutii devenite deja aliați tradiționali în acest proiect: Inspectoratul Școlar al Județului Olt, Primăria Slatina, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Inspectoratul de Poliție al Județului Olt, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Ca în fiecare an, Primăria Slatina va oferin suport financiar pentru realizarea materialelor informative și pentru acordarea premiile destinate câștigătorilor etapei locale a concursului care se desfășoară la nivel național.

„Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, susțin reprezentanții (CPECA) Olt.

În 2016, la concurs au participat 123 de elevi și au fost acordate 24 de premii în valoare de 2400 lei, premii suportate financiar de Primăria Municipiului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here