ALERTĂ METEOROLOGICĂ DE FRIG / Oltul va fi LOVIT de un val de GER

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, JOI, o informare de frig și nopți geroase, în special pentru estul și sudul țării, valabilă până marți, 14 februarie. Oltul nu va fi ocolit.

Potrivit meteorologilor, în perioada 9 — 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative.

„Nopțile vor fi geroase la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local, și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și, izolat, în celelalte regiuni”, se arată în informarea meteo.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între—17 și—10 grade, mai scăzute, sub—22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

„În cursul zilei de joi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei”, precizează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here