Inspectorii antifraudă au lăsat-o mai moale cu controalele la nivelul județului Olt

Cel mai probabil din cauza evenimentelor politice din ultima perioadă care au adus noi conduceri la nivelul Ministerului Finanțelor și la ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a luat-o mai ușor cu controalele la nivelul județului Olt. O dovedește statistica verificărilor pe luna ianuarie, cu mult mai săracă la nivelul rezultatelor în comparație cu lunile anterioare. 

Dacă anul trecut zeci și zeci de operatori economici din Olt erau supuși la controale derulate lunar de Direcția Generală Antifraudă Fiscală și care de regulă se lăsau cu amenzi de ordinul sutelor de mii de lei, în ianuarie numărul verificărilor a fost unul mic. La fel și valoarea totală a amenzilor aplicate.

Bunăoară, inspectorii antifraudă au verificat, luna trecută, 13 operatori economici care desfășoară activități comerciale în domenii precum comercializarea de produse alimentare și nealimentare, alimentație publică (cu excepția restaurante și catering), servicii în domeniul auto, construcții, deșeuri reciclabile și alte activități de prestări servicii.

Urmare verificărilor desfășurate în perioada menționată, inspectorii antifraudă au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a două avertismente și patru amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, precum și confiscări de sume și  bunuri, în cuantum de 589 de lei.

„Menționăm că nu a fost înaintată nici o sesizare organelor de urmărire penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGAF, Alexandru Cristea.

Încălcarea obligației de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative și încălcarea obligației de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu, a mai precizat reprezentantul DGAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here