Agresorul care l-a înjunghiat pe tânărul din Slatina, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile

Agresorul de 24 de ani din Slatina care, sâmbătă, a înjunghiat un tânăr de 22 de ani în plină stradă, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru tentativă de omor. Măsura, propusă de procurori, a fost admisă, duminică seară, de Tribunalul Olt.

Reținut, sâmbătă noapte, pentru 24 de ore de procurori, agresorul, George Mihail Florin Bălan, fiul unui polițist pensionar, a fost prezentat, duminică, Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea procurorilor.

„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt nr. 48/P/2017 din 19.02.2017 şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Bălan George Mihai Florin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin.1 C.p. rap. la art. 188 alin.1 C.p. cu aplic. art. 75 alin.1 lit.a C.p. în prezent deţinut in Arestul IPJ Olt, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 19.02.2017 până la data de 20.03.2017, inclusiv. Se va emite mandat de arestare preventivă”, se arată în încheierea instanței.

Măsura nu este definitivă, inculpatul având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Dramatica scenă s-a consumat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina. După o discuție contradictorie între agresor și victimă, cei doi s-au reîntâlnit în zona fostei unități militare, unde conflictul a escaladat, tânărul de 22 de ani, Mirel Ilie, din Slatina, fiind înjunghiat în zona lombară.

„Se fac cercetări pentru tentativă de omor. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orelor 17.00, 17.30. Agresorul și partea vătămată avuseseră în prealabil niște discuții, s-au întâlnit ulterior, și atunci când s-au reîntâlnit, partea vătămată (dar asta luați-o sub rezervă, pentru că încă nu am finalizat toată ancheta) i-ar fi dat un pumn inculpatului și atunci inculpatul, cu un briceag pe care încă nu l-am găsit (le-am cerut polițiștilor să mai caute, să identificăm și obiectul, dacă vom reuși) a înjunghiat victima undeva în zona lombară”, a declarat, pentru OLT-ALERT, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

Victima a ajuns la spitalul din Slatina, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Medicii au fost nevoiți să îi scoată tânărului înjunghiat splina din cauza unei hemoragii interne generată de una dintre loviturile de cuțit aplicate.

„Un tânăr de 22 de ani a venit aseară la Urgenţă, cu agresiune prin înjunghiere. A fost introdus imediat în sala de operaţie şi s-a evaluat starea sa. Avea hemoragie internă şi a trebuit să i se scoată splina. Astăzi (duminică – n.r.), în jurul orei 12.00, era stabil hemodinamic. În prezent se află, sub supraveghere, la terapie intensivă”, a declarat, pentru OLT-ALERT, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, dr. Cătălin Pătru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here