IPJ Olt: Ploaie de amenzi pe capul transportatorilor de persoane și marfă din Olt

Poliţiştii rutieri din Olt au verificat, săptămâna trecută, peste 350 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Verificările au avut loc în perioada 13-19 februarie, când poliţiştii olteni au participat la acţiune națională, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și având drept scop reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi de conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

„Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Poliţiştii olteni au verificat 368 de autovehicule, dintre care 112 autovehicule destinate transportului de persoane şi 256 de autovehicule destinate transportului de marfă, constatând 146 de abateri.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 18 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță, 31 pentru abateri constatate la tahograf, 46 pentru lipsa documentelor şi 20 pentru alte abateri la regimul rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here