Marius Iancu: În legătură cu acuzația de „abuz în serviciu” sunt anumite probleme

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu afirmă că OUG 13/2017, pentru care Camera deputaților a adoptat, marți, legea de abrogare, a reprezentat o intenție bună din partea guvernului în ceea ce privește reglementarea unor articole din Codul Penal care au fost declarate neconstituționale.

Pe de altă parte, parlamentarul este de acord cu faptul că în legătură cu abuzul în serviciu există unele probleme.

Citește și OLT/ ÎNJUNGHIAT în văzul tuturor pentru că și-a cerut înapoi banii împrumutați agresorului

„Ordonanța 13, o idee bună, transformată în scânteia care a aprins focul, a fost respinsă de Camera Deputaților. Am dat un vot de respingere pentru ea și am aprobat Ordonanța 14 prin care Guvernul a abrogat Ordonanța 13. Consider că acesta ordonanță controversată a fost o intenție bună a Executivului de a reglementa unele articole din Codul Penal, declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a României. Este evident ca în legătură cu acuzația de «abuz în serviciu», care a scos pe ușa DNA foarte mulți politicieni în cătușe, sunt anumite probleme. Altfel, Comisia de la Veneția nu ar fi considerat că «nu respectă principiul previzibilitatii și acurateții juridice» și că «este vulnerabilă la manevre politice abuzive». Orice funcționar din țară știe că o greșeală cât de mică, inerentă în activitatea sa, îi poate aduce o acuzație și poate o condamnare pentru «abuz în serviciu». Așa că este normal să existe o definiție clară a abuzului în serviciu, dar și reglementarea articolelor neconstituționale din legile penale”, a comentat, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

Citește și Fostul medic șef al CAS Olt, Ortanța Ciobanu, condamnată DEFINITIV pentru MITĂ și FALS la doi ani de închisoare cu suspendare

Ordonanței 13 i-a lipsit dezbaterea, mai spune deputatul de Olt.

„Nu au existat explicații, nu a existat comunicare pe acest subiect. Cum trăim în secolul comunicării și suntem conectați în permanență la un mijloc de comunicare, orice interpretare eronată sau orice manipulare poate fi scânteia care aprinde focul. Iar o dată aprins, nu se mai poate face nimic. De aceea, modificările articolelor din Codul Penal și Codul de Procedură Penală declarate neconstituționale vor fi dezbătute în Parlamentul României. Vor exista explicații, comunicări clare în toate mediile. Este datoria noastră să facem legi clare, este datoria noastră să ascultăm vocea cetățenilor, este datoria noastră să respectăm drepturile omului și să combatem abuzurile de orice fel”, conchide Marius Iancu.

Citește și Virozele fac RAVAGII în Olt/Cifrele sunt ÎNGRIJORĂTOARE/Cum SCAPI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here