Marius Iancu: Interesul României trebuie să primeze când se iau decizii la nivel înalt

Deputatul de PSD de Olt Marius Iancu

Deciziile în Guvern se iau în funcție de interesul României, nu al altor state, susține deputatul PSD de Olt pe marginea solicitării lui Liviu Dragnea ca hotărârea de guvern prin care România ar urma să plătească 1,6 miliarde de euro pentru achiziționarea a patru corvete fabricate de olandezi la Galați – act normativ adoptat de Guvernul Cioloș la finalul mandatului.

„Dacă îți pasă de Armata Română și vrei să contribui la modernizarea ei, nu semnezi contracte de miliarde de euro cu anumite firme olandeze, fără să consulți Parlamentul, cum prevede legea, așa cum a făcut, pe șest, Guvernul tehnocrat Ciolos, în ultima lună a mandatului. Dacă vrei să îți respecți angajamentele internaționale în domeniul Apărării Naționale și vrei să modernizezi acest domeniu, aloci 2% din PIB pentru apărare și folosești fondurile așa cum are nevoie Armata Română, cum face Guvernul Grindeanu. De aceea, deciziile controversate luate de Guvernul Ciolos, ziua sau noaptea, trebuie analizate și anulate. Interesul României trebuie să primeze atunci când se iau decizii la nivel înalt”, comentează, critic, pe pagina sa de Facebook, deputatul Marius Iancu.

Hotărârea privind achiziționarea celor patru corvete trebuie abrogată, afirmă Liviu Dragnea, subliniind că „trebuie să vedem care este cea mai folositoare variantă pentru statul român din punct de vedere al preţului, al utilităţii tehnicii militare şi al poziţionării noastre strategice”, potrivit economica.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here