CJ Olt vrea să reabiliteze termic toate clădirile instituțiilor din subordine cu bani europeni

Consiliul Județean Olt intenționează să reabiliteze termic toate clădirile instituțiilor din subordine sau celor pe care le are în administrare, totul cu fonduri europene. În acest sens, aleșii județului au aprobat, joi, în ședința ordinară a CJ, Strategiei Energetice a Județului Olt pentru perioada 2016-2020.

Acest pas era obligatoriu pentru ca CJ Olt să poată depună proiecte de finanțare care opate fi obținută în cadrul Programului Operaţional Regional, a explicat, după ședință, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, inițiatorul proiectului.

„Strategia energetică este un document obligatoriu, care trebuie să existe aprobat de Consiliul Judeţean, pentru Programul Operaţional Regional. Există o măsură care s-a deschis în acest program și care priveşte reabilitarea termică a clădirilor instituţiilor publice. Era un pas obligatoriu pentru a reuşi să depunem proiecte”, a precizat șeful CJ Olt.

Inițiatorul proiectului a spus că instituția pe care o conduce intenționează de atragă finanțare pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor instituțiilor publice pe care le are în subordine sau în administrare.

„Consiliul Judeţean Olt urmăreşte ca, în perioada următoare, toate clădirile instituţiilor publice din subordinea noastră şi cele pe care le avem în administrare, care vor putea fi incluse în acest program, să fie reabilitate termic. Asta înseamnă anvelopare, schimbarea geamurilor şi a uşilor, schimbarea acoperişurilor, a instalaţiilor termice, dar şi a centralelor termice. Nu avem un studiu de fezabilitate definitiv în acest moment. Abia a apărut ghidul şi lucrăm la proiecte. Când le vom avea, vom veni cu ele într-o şedinţă de consiliu judeţean să le aprobăm”, a precizat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here